Συμφιλίωση Ιακώβ και Ησαύ

Συμφιλίωση Ιακώβ και Ησαύ

Συμφιλίωση Ιακώβ και Ησαύ

Συμφιλίωση Ιακώβ και Ησαύ

Στη διαδραστική άσκηση κατανόησης κειμένου  που ακολουθεί για την "Συμφιλίωση του Ησαύ και του Ιακώβ" οι μαθητές συμπληρώνουν τα κενά με λέξεις που τους δίνονται.

 

Μετά από πολλά χρόνια και αφού ο Ιακώβ είχε πια μεγάλη οικογένεια, έστειλε μήνυμα στον αδελφό του τον Ησαύ και του έλεγε πως ετοιμάζεται να γυρίσει και πως ήρθε καιρός να φιλιώσουν πια. Γρήγορα πήρε την είδηση ότι ο Ησαύ έρχεται να τον συναντήσει με τετρακόσιους άντρες. Ο Ιακώβ φοβήθηκε ότι ερχόταν για να του επιτεθεί και προσευχήθηκε στον Θεό.
Όταν είδε από μακριά τον Ησαύ να έρχεται με τους άντρες του, έτρεξε και προσκύνησε στη γη εφτά φορές πριν τον πλησιάσει. Τότε ο Ησαύ, που του είχε περάσει ο θυμός μετά από τόσα χρόνια, έτρεξε να συναντήσει τον Ιακώβ και τον αγκάλιασε. Έπεσε στον λαιμό του και τον φιλούσε και έκλαιγαν μαζί. Ο Ιακώβ τόσο πολύ ευχαριστήθηκε για την υποδοχή που του έκανε ο αδελφός του, ώστε του είπε: «Όταν είδα το πρόσωπό σου, ήταν σαν να είδα το πρόσωπο του Θεού». Ο Ιακώβ πρόσφερε στον αδερφό του πολλά δώρα, τα οποία στην αρχή ο Ησαύ δεν ήθελε να τα πάρει, αλλά μπροστά στην επιμονή του τελικά δέχτηκε. Μαζί και αγαπημένοι πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Στη διαδραστική άσκηση κατανόησης κειμένου  που ακολουθεί για τη "Συμφιλίωση του Ησαύ και του Ιακώβ" οι μαθητές συμπληρώνουν τα κενά με λέξεις που τους δίνονται.

Συμφιλίωση Ιακώβ και Ησαύ


© {2020} Ρουσώ-Χριστίνα Κυριαζίδου