Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού

Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού

Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού-Διαδραστική παρουσίαση και κουίζ

Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού

Ο Ιησούς ανακρινόταν στο σπίτι του αρχιερέα. Όλη τη νύχτα τον ρωτούσαν οι ιερείς, οι πρεσβύτεροι και οι γραμματείς. Πολλοί τον κατηγορούσαν με ψεύτικες μαρτυρίες. Όταν ξημέρωσε, αποφάσισαν να καταδικάσουν σε θάνατο τον Ιησού. Αφού, λοιπόν, τον έδεσαν, τον πήγαν και τον παρέδωσαν στον Πόντιο Πιλάτο, τον Ρωμαίο διοικητή.
Νωρίς το πρωί έφεραν τον Ιησού δεμένο μπροστά στον Πιλάτο. Ο Πιλάτος, αφού ανέκρινε τον Ιησού, είπε στους Ιουδαίους πως δεν τον βρίσκει ένοχο για τίποτε. Οι Ιουδαίοι τού είπαν πως υπερασπίζεται έναν εχθρό του Καίσαρα. Ο Πιλάτος φοβήθηκε.Έκανε μια τελευταία προσπάθεια να σώσει τον Ιησού, ρωτώντας τους αν θέλουν να ελευθερώσει,σύμφωνα με ένα παλιό έθιμο, έναν περιβόητο ληστή, τον Βαραββά, ή τον Χριστό. Εκείνοι τού φώναζαν να ελευθερώσει τον Βαραββά. «Και τον Ιησού τι να τον κάνω;». «Να τον σταυρώσεις!», φώναζε άγρια το πλήθος. «Να τον σταυρώσεις!».
Όταν ο Πιλάτος είδε ότι δεν πετυχαίνει τίποτα, πήρε νερό και ένιψε τα χέρια του μπροστά στο πλήθος λέγοντας: «Εγώ είμαι αθώος για το αίμα αυτού του δίκαιου. Το κρίμα πάνω σας».
Και για να ικανοποιήσει τα πλήθη, ελευθέρωσε τον Βαραββά, ενώ τον Ιησού, αφού διέταξε να τον μαστιγώσουν, τον παρέδωσε να σταυρωθεί.

Πηγή: wikipedia, Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού

Διαδραστική παρουσίαση με έργα μεγάλων ζωγράφων και κουίζ για τη δίκη και την καταδίκη του Ιησού. Οι μαθητές παρατηρούν τα έργα μεγάλων ζωγράφουν, περιγράφουν τους πίνακες, βλέπουν το ιδιαίτερο στυλ που έχει κάθε καλλιτέχνης και συγκρίνουν τους πίνακες. Στη στυνέχεια λύνουν το κουιζ. Δείτε την παρουσίαση:

 

 

Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού-Διαδραστική παρουσίαση και κουίζ

Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού-Συμπληρώνω τις προτάσεις

Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού-Συμπληρώνω τις προτάσεις-pdf

Κατεβάστε το: "Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού-Συμπληρώνω τις προτάσεις-pdf" από εδώ.© {2020} Ρουσώ-Χριστίνα Κυριαζίδου